Børnefotograf og babyfotografering

Børn og babyer er et af de mest fotograferede motiver og er ofte årsagen til, at familien anskaffer sig et nyt kamera, så det nye medlem af familien kan blive foreviget og opvæksten kan følges. For de fleste er resultatet, der kan opnåes med det nye kamera, sjældent på niveau med hvad en dygtig fotograf kan lave, og mange vælger derfor også at supplere deres egne fotos med fotos taget af en fotograf. Ved at overlade opgaven til en fotograf, kan man som forældre glæde sig til at se nogle dejlige, smukke fotos af familiens lille guldklump.

børnefotograf

Da fotos af børn kan afhænge meget af børnenes humør, kan det være en tidskrævende opgave. Det har også stor betydning, om børnene skal fotograferes hos fotografen, eller om fotografen kommer hjem og fotograferer i børnenes kendte omgivelser. Specielt ved valg af en dygtig semi-professionel eller amatørfotograf, kan det være væsentligt billigere at få fotografen til komme hjem, og resultaterne bliver ofte mindre sterile og mere levende i forhold til fotos fra et studio. Man bør derfor ikke afholde sig fra at invitere en fotograf indenfor – det kan give fotos, som er mere personlige og levende.

Ting der skal overvejes inden der tages kontakt til fotografen:

  • Skal fotos tages i studio eller hjemme ?
  • Skal barnet være alene eller skal der andre med ?
  • Hvad skal fotoet udtrykke ?
  • Hvad skal det bruges til ?
  • Skal der være legetøj med på fotoet ?

Specielt i barnets første leveår kan man som forældre overveje en collage bestående af 12 fotos, hver taget med en måneds mellemrum. Derved kan man bagefter tænke tilbage og se hvor hurtigt udviklingen er sket, og sige de klassiske “Nej, hvor går det hurtigt”.

Find andre kreative fotografer her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *