Konfirmation eller mini-Bryllup?

Brudekjole-agtige indkøbsvaner: Trenden de sidste par år har vist, at brude ikke “bare lige” går ud og prøver en eller to kjoler og så handler det første sted. I dag er det normalt at prøve op mod 5-10 kjoler inden man beslutter sig. Denne trend er iflg. brudekjolebutikkerne også stigende inden for konfirmanderne – man nøjes ikke bare med en Lilly-model til “en tusse”, men prøver forskellige kjoler, hvoraf flere ikke købes i “stang-udgaven” med leveres med tilretninger for at passe 110% på dagen.

Se billeder fra konfirmationer

konfirmanden

Familien gældsætter sig

Ved en rundspørge ved de danske pengeinstitutter har vi fået bekræftet, at forældrene i stigende grad er villige til at gældsætte sig for konfirmationens skyld. Mange tager mindre forbrugslån eller får oprettet en kassekredit. Der hvor man tidligere sparede op til det man havde råd til, TAGER man sig altså i større omfang råd og henter det så ind efterfølgende. Ofte drejer det sig om mindre kreditter på 10-20.000 kr.

Se billeder fra konfirmationer på Fyn

Konfirmation

Større interesse for kirkens del

I 80’erne og 90’erne var trenden helt klart at konfirmation = festen. Kunne man slippe for kirken, gjorde man det gerne. I dag er det blevet (igen som med bryllupper) sådan at kirkens del er meget accepteret af konfirmanderne. Mange skoler opretter endda “mini-konfirmand-hold” hvor man allerede i 3. og 4. klasse “øver sig” et helt år på at blive rigtig konfirmand. Disse mini-konfirmandhold er iflg. skolerne uhyre populære.

Læs mere her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *