Portrætfotografering

En portrætfotograf udtaler – Et portræt er mange ting. Det kan være noget, som minder om et pasfoto, det kan være et foto af en medarbejder til en firmahjemmeside eller visitkortet. Det kan også være pigen fra siden, i begrænset lys, hvor halvdelen er i skygge etc. Der er ingen grænser for, hvordan et portræt kan se ud og det er, som kunde derfor vigtigt at overveje, hvad fotoet skal bruges til og derefter hvordan det kan se ud.

Se flotte portrætter ved fotograf i Vejle her.

Portrætfotografering

En portrætfotograf har oftest en særlig stil

En portrætfotograf har oftest sin egen særlige stil. Det er vigtigt at denne stil, matcher den stil du ønsker, som kunde. Selvfølgelig kan en fotograf beherske flere forskellige stilarter, men som regel har hver fotograf sin egen stilart. En stil den enkelte portrætfotograf brænder mere for end andet. Skal du derfor bruge et portræt i hård kontrast, med dunkle farver, måske i en gammel fabriksbygning? Bør du nok ikke vælge en der elsker at få alt til at se drømmende og smukt ud eller omvendt.

Se portrætfotos til hjemmeside og erhverv her.

portrætfotograf

Før du tager et portrætfoto

Før et portræt foto er det derfor ting, som du skal tage stilling til:

  • Hvad skal fotoet bruges til ?
  • Hvad skal der være som baggrund (hvid, sort eller kontormiljø)?
  • Skal fotoet taget hos fotografen eller hos dig ?
  • Skal fotoet tages on location (fabriksbygning, skoven, haven, i virksomheden) ?
  • Skal der være en særlig stemning (business, drømmende, cool, barsk, overraskende) ?
  • Hvilket slags tøj og hvad er farven (sort jakke på sort baggrund er måske ikke optimal) ?

Se spændende og kreative portrætter her.

Før du tager et portrætfoto

Indenfor portræt er der flere forskellige slags discipliner

Indenfor portræt er der flere forskellige slags discipliner. Nogle fotografer har tålmodigheden og evnen til at få børn til at smile og stråle, andre evner at få udtrykt den sensuelle side i personlige boudoir billeder, mens andre kan få juniorsælgeren til at fremstå som en verdensmand til firmaets hjemmeside. På findenfotograf.dk er det muligt at finde netop den fotograf ,som passer til din opgave.

Se mere om dygtige fotografer her

Indenfor portræt er der flere forskellige slags discipliner

Portrætkunsten

Man kan blive ved med at studere stærke fotografiske portrætter. De mest naturlige og enkle portrætter er oftest dem, der gør mest indtryk. Enhver fotoentusiast, som har kastet sig ud i portrætkunsten, ved dog, at der skal mange vellykkede omstændigheder til, før det gode portræt rammer hukommelseskortet.

Her er portrætfotos ved en uddannet fotograf.

Portrætkunsten

Fotograferer man udendørs

Fotograferer man udendørs, skal man tage højde for det naturlige lys og eventuelt benytte en ekstern blitz som udfyldningslys. En anden mulighed er at bruge en reflektor til at oplyse skygger i ansigtet med. Et godt sted at fotografere er ved stranden. Her fungerer sandet som en stor reflektor, der kaster lys på modellen, og det er som regel nemt at finde en rolig baggrund, fx vandet og den blå himmel. Det grønne giver en baggrund, der danner en god kontrast til hudtonerne, og man kan nemt finde skygge at placere modellen i, så kontrasterne ikke er for hårde i ansigtet, og alle detaljer kan ses.

Se unikke og elegante portrætter her.

Fotograferer man udendørs

Studiefotografering

Kaster man sig ud i studiefotografering , er det en verden af spændende muligheder og irriterende faldgrupper, der åbner sig. Tidligere fotograferede man med fotolamper, som blev meget varme, og som ikke altid havde den samme farvetemperatur. I dag er alle fotografer gået over til blitzlamper, som for de billigstes vedkommende kan fåes fra få tusinde kroner for et komplet sæt.

Anerledes og professionelle portrætfotos lige her.

Studiefotografering

Mobilt fotostudio

Man kommer langt, hvis man investerer i et såkaldt studio-in-a-box- sæt. Her får man typisk to blitzlam- per, to paraplyer, to fotostativer samt en lille taske til udstyret. Med det ved hånden er det nemt at opstille et lille hjemmestudie i stuen og pakke det sammen efter brug.

baggrund i studiet

Som baggrund i studiet kan man, som Portrætfotograf, bruge fx et nystrøget lagen, som man hænger op bag ved modellen, el- ler man kan købe ruller med baggrundspapir i forskellige farver, som hænges op på et stativ, hvilket fås for omkring 1000 kroner. Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan få af spændende eks- traudstyr til studiefotografer.

Her bør man overveje en softbox, der gør lyset blødt og diffust samt en såkaldt snoot, der betyder snude på dansk, og en barn door, eller ladeport, som på hver deres vis retningsbestemmer lyset. Her guider vi dig igennem det bedste udstyr og giver dig en stribe gode tips til, hvordan du selv kan tage stærke portrætter, uanset om du bruger det forhåndenværende lys el- ler vil tage studiefotos i hjemmet.

Studiefotografering

Guide når du skyder portrætter

En Portrætfotograf, bør tale løbende til sin model, så vedkommende ved, hvad du vil have. Kan du få et ægte smil frem for et opstillet, ses det tydeligt i det færdige foto. Det er nemmere at optage i raw, så du kan justere efter optagelsen.

Vær ikke bange for at holde kameraet på skrå, så horisonten bliver skæv. Det giver dynamik i billedet og virker ikke forstyrrende ved portrætter, hvilket det gør på fx landskabsbilleder. Ved udendørsportrætter er den eksterne blitz en perfekt lyskilde. Især i solskin risikerer du, at dele af ansigtet ligger i skygge. Sæt en difuser på blitzhovedet, og brug blitz. Det skaber smukke og kreative portrætter.

Herunder er nogle dygtige portrætfotografer i Jylland, Sjælland og på Fyn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *